Skriva Poesi – 50 kronor rabatt

Vad får en dikt att lyfta i läsarens ögon? Och hur kan du vässa dina egna dikter? I Skriva poesi. Om diktandets hantverk visar poeten och författaren Mats Söderlund hur du förvandlar en första tanke till en fullvärdig dikt. Här får du lära dig hur du slipar dina lyriska bilder, hittar tonen, använder rätt rytm och mejslar fram diktens smärtpunkt. Med inspirerande exempel från diktkonstens historiska höjdpunkter analyserar boken också hur poeter som Karin Boye, Sapfo och Sonja Åkesson trollbundit sin publik. Bra poesi kräver ett kryddmått inspiration och fantasi — men framför allt några rejäla matskedar hantverkskunskap. Och genom övning blir du bättre. Skriva poesi ger dig en metod som fungerar oavsett om du vill använda dig av klassiska versmått, dikta politiskt eller ställa dig på en poetry slam-scen. Skriva poesi är den första moderna diktarhandboken på svenska.

Tidningen Skriva, som är en av våra sponsorer,  har gett oss rabatt på boken Skriva poesi av Mats Söderlund. Här kan du läsa mer och köpa boken.
Ange ”Poetry slam” som kod i kassan, så får du 50 kronor i rabatt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *