MC’s

Olivia Bergdahl

Olivia Bergdahl började sin scenpoetiska bana som tolvåring och blev något av svensk estradpoesis underbarn när hon 2007 vann svenska mästerskapen i Poetry Slam 17 år gammal, och samma år debuterade med diktsamlingen ”Demo”. Sedan dess har hon kommit fyra i VM i Poetry Slam, startat poesi- och stråkkvartettgruppen Olivias Poesiorkester, gett ut en skiva (”Eldorado”), en kritikerhyllad roman (”Efter Ekot”), startat den internationella spoken wordklubben Klubb Kontra med Oskar Hanska, gjort många radioinhopp som huspoet, ett fåtal tv-inhopp, skrivit Tankar för dagen i P1, fått ett par stipendier, blivit årets västsvenska författare, hållit i oräkneliga workshops och framförallt turnerat, turnerat, turnerat, hundratals, kanske tusentals dagar. I Sverige, Norden, Europa, USA.

Läs mer på:
www.oliviabergdahl.se

Yolanda Bohm

Yolanda Bohm är Spoken word-artist, transaktivist, föreläsare, lärare, workshopledare, eldkonstnär, jonglös, konferencier, moderator, panelist, cover girl och guldtuss. Hon vill vara äkta fashionista och rappare, men är ej riktigt där än. (OBS. Hennes egna ord. Vi tycker att hon är där!)

Läs mer på:
www.yolandabohm.com
Just nu är hon aktuell med sin poesidebut ”Ikon” på Brombergs Bokförlag.

Frej Haar

Den könslöse dansk-svensken som vann SM och EM i poetry slam förra året. Frej är rätt rapp i käften vilket också ledde till en bannlysning från VM i Paris, så därför får ni hen i Jönköping istället! Med erfarenheter från slamscenen i Uppsala, Halland, Göteborg och litet andra håll, tar Frej uppgiften som MC på yttersta allvar. Hen ser det som sin plikt att agera samhällsupplysare under slammet och det hör till vanligheten att publiken lär sig något nytt om sexuellt överförbara sjukdomar (har ni hört talas om mykoplasma?), danska rapguldkorn, gubbar på slott och minnen från tidigare SM. Håll i hatten, nu kör vi.

Vilska Lindgren

Vilska Lindgren är spoken word-artist, dramatiker, stand up komiker, wrestlare och feminist. Hon är övertygad om att hybris är bra för hjärtat och drömmer om att en dag äga en egen teater där det regnar konfetti varje gång hon går igenom en dörr. Hon har studerat två år på skrivarlinjen på Fridhems folkhögskola och är certifierad workshopledare. Vilska har länge varit aktiv inom poetry slam scenen som tävlande, arrangör och konferencier.

Läs mer på:
www.facebook.com/vilskalindgren/

Maria Maunsbach

Maria Maunsbach är författare som nyligen debuterat med kritikerhyllade romanen ”Bara ha roligt” (Brombergs förlag). Tidigare har hon jobbat som programledare för Ligga med P3 och så har hon tävlat i slam (och bland annat vunnit två Malmöfinaler, 2013 och 2014, och ett SM-guld med Malmölaget, 2014). Numera är hon mest en flitig MC på Malmöscenen, men vid unika tillfällen händer det att hon även läser en och annan dikt.

Nino Mick

Nino Mick är poet, aktuell med diktsamlingen Tjugofemtusen kilometer nervtrådar (Norstedts). Hen blev svensk mästare i poetry slam 2013 och tilldelades Svenska Kyrkans kulturpris 2015. Mick har varit engagerad i många projekt de senaste åren, bland annat Ninos ark, uppsättningen Dysphoria spelad på Cinnober Teater i Göteborg, Plutoniumflickan m.fl.

Läs mer på:
http://ninomick.se

Andra MCs på scen:

Ronja Möller

Armita Mohebali

Carolina Salahova

Martin Spånberg

Karolina Szewczyk