Pressmeddelande, 1 maj 2018

Svenska mästerskapen i Poetry Slam 2018

Svenska mästerskapen i Poetry Slam har arrangerats i över 20 år och för första gången någonsin kommer SM att hållas i Jönköping. Under Kristi himmelfärdshelgen, 9-12 maj, ska uppemot 70 poeter från hela landet tävla på Kulturhuset på Tändsticksområdet. Förutom själva tävlingen kommer det även att bjudas på musikakter, gästande professionella poeter och workshops.    

Poetry Slam är en tävling i estradpoesi där poeten har tre minuter på sig att framföra en egenskriven dikt. På plats är det enligt tradition publiken som delar ut poäng genom att jurygrupper utses slumpmässigt bland åskådarna. I år är de Svenska mästerskapen indelade i två grenar: den individuella tävlingen och lagtävlingen.

På onsdagen den 9 maj börjar SM med en invigning kl 17.30 där sångerskan Hilma Olsson kommer att tolka kända dikter. Tävlingarna sker sedan på kvällstid från kl 18. Efter flera deltävlingar från onsdag till fredag avslutas veckan med två finaler på lördagen, där alla som tagit sig vidare tidigare under veckan möts – individuella poeter i en final och lagpoeter i en annan. These heavy clouds står för musiken under finalkvällen och kommer att uppträda mellan de två finalerna. 

På dagtid kommer det dessutom att finnas aktiviteter såsom workshops, homohistorisk stadsvandring med Erik Lindfelt och tävling i poesicovers (där deltagarna läser upp varandras dikter). Dagsaktiviteterna är till för både de som tävlar och för allmänheten. Det är fritt inträde utan åldersgräns under hela Poetry Slam-helgen.

Mer information om tävlingarna och dagsaktiviteterna finns på vår facebooksida Svenska mästerskapen i poetry slam och vår hemsida www.poetryslamsm.se

Kontaktpersoner:
Karolina Szewczyk, 072-358 74 97
Martin Wikström, 076-764 70 65