Vad kostar en scenpoet?

Vad kostar en scenpoet?

 
Hur mycket kan du ta betalt för en poesiläsning eller ett skolbesök? Har du börjat få förfrågningar om att läsa dina dikter? Funderar du på att jobba med spoken word? 
 
Välkommen till en presentation av rekommenderade arvoden för poesiframträdande, workshops m.m. gällande yrkesverksamma inom spoken word, poetry slam, estradpoesi och annan litterär scenkonst. Hädanefter används termen scenpoesi/scenpoet för ovanstående.
 
Ordkanon har varit en förmedling och nätverk för scenpoeter sedan 2008. Länge har vi efterlyst rekommendationer för arvoden.
I brist på detta har scenpoesin i Sverige fått snegla på andra konstarters rekommendationer; de är tyvärr inte alltid  applicerbara.
 
Nu finns äntligen rekommendationer för arvoden inom scenpoesi!
 
Dessa rekommendationer är utvecklade av Ordkanon AB och Nätverket Ordkanon för att passa den arbetsinsats och det uttryck som scenpoetens arbete innebär. Dessutom passar de den tid vi verkar i. Dessa rekommendationer tar även hänsyn till det arbete som eget förlag, publicist och marknadsförare som aktörer i branschen ofta måste ägna sig åt.
 
Varmt välkommen till en kort genomgång av rekommendationer för scenpoesi samt tankarna bakom summorna! Sista 20 minuterna avser frågestund och diskussion.
 
Varmt välkommen till Grand Öl & Mat 16.00 den 30/5 för att höra mer. Här finns eventet på facebook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *